欢迎来到

上海自考网

!为考生提供上海自考信息服务,供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以上海教育考试院www.shmeea.edu.cn为准。
关闭自考导航
报考指南
上海自考招生院校
辅导资料
当前位置:上海自考网 > 历年真题 > 公共课 > 正文

2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit6

发布时间:2021-03-05 整编:上海自考网 阅读量: 标签: 上海自考英语 英语章节习题
【导语】

2021年上半年上海自考报名已经开始,还有一个月左右的时间可以备考,那么在剩下的一个多月的时间里,小编还是建议考生继续练习,这里上海自考网小编就整理了2021年上海自考英语

2021年上半年上海自考报名已经开始,还有一个月左右的时间可以备考,那么在剩下的一个多月的时间里,小编还是建议考生继续练习,这里上海自考网小编就整理了2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit6,供大家练习。在这里小编也祝愿大家都取得理想的好成绩。

2021年上海自考英语(二)章节习题
 
1、Tweenager
 
Have you heard of the term"tweenager"? It"s a new word being ___1____( use) in the UK to describe children at about 10-12 years old. Why are the media suddenly referring to kids in this way?
 
Well, more and more companies are _____2____ (begin )to create products and services for tweenagers, The Disney company sells the Hannah Montana television show, music, films and products to tweenagers and their parents. You can get everything from ___3____ (brand) lunch boxes and cellphones to fan magazines and clothing. The High School ____4____ (music)series of films is also intended for the tweenage audience. So, it"s all about sales, which ___5____(tell) us tweenagers must have more money, ___6___ (free) and influence upon their parents than they have ever had before.
 
Most children in the UK today get ___7____(much) pocket money than the kids did a decade ago. In spite of the credit trouble, parents have more money to give than ____8____(previous), since parents are having fewer children on average than in the past. In addition, divorce rate in the UK is continually rising and the parents spend __9___(little)time with their children than they used to. So, many parents are under constant pressure from commercial____10____ (market) and the requests of their children.
 
参考答案:
 
1.解析为new word后面是后置定语的成分,因此being后面应该是过去分词形式。
 
答案为used。
 
2.解析为本向为现在进行时,be动词和现在分词形式搭配,因此应使用begin的-ing形式,注意双写字母n。
 
答案为beginning。
 
3.解析为lunch boxes前面为定语成分,因此应使用brand的形容词形式branded,意为名牌的、品牌的。
 
答案为branded。
 
4.解析为music意为音乐,其形容词形式musical同时也有名词的词性,可意为音乐会、音乐剧。同时注意首字母大写。
 
答案为Musical。
 
5.解析为本向为一般现在时,因此应使用tell的第三人称单数形式。
 
答案为tells。
 
6.解析为此处应填入和money influence一样的名词形式,free的名词形式为freedom(自由)。
 
答案为 freedom。
 
7.解析为句中的关键词than的出现说明前后对比的情況,因此应填入much的比较more。
 
答案为more。
 
8.解析为译文:父母给孩子比以前更多的钱。前后对比的是以前和现在发生的情况,所以应用previous的副词形式previously。
 
答案为previously。
 
9.解析为本句为比较级,因此应填入little的比较级less。
 
答案为less。
 
10.解析为commercial marketer意为商业营销人员,符合本题语境。因此应在market后面加-er,形成表示某种身份的名词。同时注意本空应为复数形式。
 
答案marketers。
 
2、Searching for Smiles
 
Ask most people anywhere in the world what they want out of life and the reply will probably be:"to be happy. "Ed Deiner, an American psychology professor, has spent his whole professional life studying what makes people happy, comparing levels of happiness between cultures and trying to find out exactly why we enjoy ourselves.
 
Many people would say that this question does not need an answer. But Professor Deiner has one anyway. "If you’re a cheerful, happy person, your marriage is more likely to last, and you’re more likely to make money and be successful at your job. On average, happy people have stronger immune systems, and there is some evidence that they live longer."
 
So who are the world s happiest people? It depends on how the word is defined. There is individual happiness, the sense of joy we get when we do something we like. But there is also the feeling of satisfaction we get when we know that others respect us and approve of how we behave. According to Professor Deiner, the Western world pursues individual happiness while Asia prefers mutual satisfaction.
 
“In the West, the individualistic culture means that your mood matters much more than it does in the East. People ask themselves, what can I do that’s fun or interesting? They become unhappy when they cant do any of these things. If you ask people from Japan or China if they are happy, they tend to look at what has gone wrong in their lives. If not much has gone wrong, then they are satisfied.”
 
People from Spain and other Spanish-speaking countries had the happiest culture, Professor Deiner found. “The biggest cultural difference is to do with pride and shame. Hispanic cultures report much more pride and much less shame than others.”
 
Income also made a big difference to people's happiness, but only at the lowest levels.
 
Average income earners in the US were much happier than people in poverty. But millionaires were only a little bit happier than people on average incomes. It seems that money makes us happy when we have enough to feel secure.
 
But can we be too happy? "You get people who are actually happy, but they think happiness is so important that they try to be even happier. This desire to be always happy is a product of individualism, where the emphasis is on you individually, your emotions and feeling good. People can end up feeling unhappy because ordinary happiness is not good enough for them."
 
段落对应小标题
 
1.Paragraph1_____.
 
2.Paragraph2_____.
 
3.Paragraph3_____.
 
4.Paragraph4_____.
 
5.Paragraph5_____.
 
A.Happiest Culture
 
B.Ed Deiner"s Research
 
C.Definition of Happiness
 
D.Cultural Differences in Happiness
 
E.Reasons to Be Happy
 
F.Individual and Ordinary Happiness
 
参考答案:
 
1.解析为第一段主要讲了Ed Deiner教授花费毕生时间来研究人类的“幸福”问题,因此B项的归纳最符合。
 
答案为B
 
2.解析为第二段主要讲了教授的论述,认为快乐的人更容易成功,身体也会比较好。因此本段是在说应该快乐的原因。
 
答案为E。
 
3.解析为第三段主要讲了对幸福的定义——可能是做自己喜欢的事情,或者是一种满足感。Ed Deiner教授也指出东西方对幸福的认识的差异。
 
答案为C
 
4.解析为西方人注重个人主义,东方人注重心理满足感。因此本段主受讲了不同的文化差异对幸福的不同认识。
 
答案为D
 
5.解析为第五段主要讲了西班牙和说西班牙语的国家有最令人快乐的文化,因为他们的文化中有较多令人骄傲而不是羞耻的方面,因此A项最符合题意。
 
答案为A
 
以上就是2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit6的相关内容了,更多上海自考相关资讯可以持续关注本站,也可以关注【求学问校网上海学历中心】微信公众号,最新的下消息都会第一时间通知到各位考生。
展开全文
上海自考网交流群

微信扫描左侧二维码 一键关注微信公众号

招生咨询/网上报名/培训辅导 /现场确认 / 准考证/考试安排/成绩查询

分数线/录取/学籍注册与查询/毕业证书/学位

上海自考网交流群

上一篇:2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit7

下一篇:没有了

自考问答